Integra Climate Ceilings.

Een nieuwe identiteit voor deze Europese speler voor designer Climate Ceiling Systems .

integra-001
integra-002
integra-003
integra-004

Integra Klimaat plafond systemen.

Integra was reeds een gerenommeerde partij voor designer systeem plafonds. Zij voorzien al vele jaren de meest prachtige gebouwen van hun product. Denk hierbij aan vliegvelden, stations, hoofdkantoren van grote merken als bijvoorbeeld het sportmerk Nike. Je zou kunnen zeggen dat Integra een autoriteit is binnen hun vakgebied maar dat helemaal niet zichtbaar voor de buitenwereld. Zij profileerden zich vooral als een industriële partner en leverancier van systeem plafonds en positioneerden zichzelf hiermee pal naast al hun direct concurrenten. Uit helemaal niets bleek tot hoeveel zij in staat waren en welke partijen zij allemaal bedienden. Eerlijk gezegd waren wij zelf ook verbaasd toen wij voor het eerst het hoofdkantoor van binnen zagen en de mannen achter Integra ontmoette. Daar hingen prachtige foto’s van vele architectonische gebouwen, voorzien van Integra Climate Ceiling systems.

Herpositioneren.

De vraag aan ons was dan ook, hoe kunnen wij ons her-positioneren? Moet er wellicht een aangepast logo komen? Wij besloten om het logo te laten voor wat het was en juist sterk te gaan focussen op de visuele communicatie, want in een uiterst technische / industriële wereld als die van Integra maak je juist daar snel hele grote stappen. Deze visuele stijl werd een mix van techniek (perforatie gaten) en een onverwachts zacht lettertype (ongebruikelijk in deze branche). Juist deze mix ademt de kernwaarden van het bedrijf industriële kwaliteit met zeer veel gevoel voor smaak en design. Na het voltooien van de visuele stijl werden de diverse middelen zoals bijvoorbeeld promotie middelen, presentatie mappen, bedrijfsfilmpjes, website ontwerp en nieuwsbrieven ontworpen en gerealiseerd.

integra-005

De huisstijl.

Hun meest herkenbare product, de geperforeerde plaat vormt de basis voor de algehele visuele stijl. Door deze altijd te verbinden aan een boodschap krijgt iedere uiting een uniek en herkenbaar karakter. Het is een éénvoudige en heldere methodiek met een zeer onverwachts herkenbaar resultaat.

Bekijk ook andere cases